יעוץ לנישואין עם אברך

שלום לכבוד הרב,
בעוונתיו הרבים בעבר עשיתי הפלה תודה לבורא כנראה הוא ריחם מזה כשנתיים אני חוזרת ממש תודה לאל.
בעזרת השם אני רוצה להיתחתן עם בחור אברך שכול היום לומד תורה ובעזרת הבורא אני יביא את הפרנסה.
השאלה שלי האם בגלל החטא הנוראי והמרושע והמזעזע שעשיתי האם אני יכולה לבקש להיתחתן עם אברך צדיק כול כולו בתורה ובעבודת הבורא יתברך?

תשובה:

שלום רב,

אין דבר העומד לפני התשובה. וכמו שחז"ל אומרים במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד! אם כך, מדוע שלא תוכלי להתחתן עם אדם שאת כה חפצה להנשא לו שעושה לילות כימים בשקידה ובהגיה בתורה. אני חושב שאת אכן ראויה לכך ללא כל ספק. אולם זאת צריכים לדעת, שמצד אחד צריכים להכנס לנישואין כאלה עם הרבה אמונה ותקווה. אבל מאידך, חייבים לזכור, שאם זה לא הולך מכל סיבה שהיא, או שהבעל נתקל בקשיים כאלה ואחרים, או שהפרנסה נעשית ממש קשה ולא ניתן להמשיך כך, ניתן להמשיך ולגדל בית הבנוי על תורה ויראת שמים גם אם הבעל עובד לפרנסתו.

שיהיה בהצלחה