תוספת תשלום לוועד בית על תוספת יחידת דיור

שלום לרבנים,

שכן שמוסיף יחידת דיור בבניין מגורים ומשכיר אותה. האם צריך להשתתף בהוצאות הבניין כפול?
האם זה משנה אם הוספת יח"ד היא על הגג/הרחבה כלשהי, או גם אם פיצל את דירתו לשניים?
ובמידה ואכן צריך לשלם כפול על הוצאות הבניין, האם זה נכון לגבי כל סוגי ההוצאות? ועד בית? תיקונים בבנין? תיקון צנרת ראשית (שזה לכאורה קשור רק עד לשעון הפרטי שלו ואולי לא רלוונטי הפיצול שלאחר מכן?)

תודה

תשובה:

שלום רב,

על פיצול דירה לשניים נהוג בבתי דין לחייב 150%. על הוספת יחידת דיור באמצעות תוספת בניה, יש נוהגים לחייב מלא ויש נוהגים לחייב לפי מ"ר.

מסתבר שעל הרחבה יש לחייב להשתתף בכל ההוצאות, ועל פיצול דירה יש לחייב על הוצאות שוטפות בלבד.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 42 וגליון 44 ועיין עוד בתשובה כאן.