צד החתן נתן לבני הזוג הכל והם עזבו אותו לטובת הצד השני

האם אני יכול לתבוע את בני ואישתו (כלתי) על כך שאנחנו סגרנו להם חובות בבנק ושל אולם האירועים של החתונה כאשר הצד השני לא השתתף בהוצאות וגם לא השתתפו באירוע של החתונה לעכשיו אחרי שנולד להם בן הם עזבו את הצד שלנו והלכו לצד השני למשפחה השניה ושאלתי האם אנחנו יכולים לתבוע את הכספים שהוצאנו.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני מניח שמלכתחילה כאשר הוצאתם את ההוצאות לא התכוונתם לחזור ולתבוע. אם כן, אינכם יכולים לתבוע, אף לאחר כל מה שהזוג עשו לכם.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' שיב סעיף ט ופתחי תשובה אבן העזר סי' צט סק"ז.

לעניין אם טוען שמלכתחילה התכוון לתבוע, עיין תרומת הדשן סי' שיז.