נרות שבת שכבו

שלום.
הדלקתי נרות שבת.לאחר 10 דקות היתה רוח וכיבתה את הנרות.התלבטתי אם להדליק שוב ללא ברכה כי זה היה 10דקות לפני השקיעה ובסוף לא הדלקתי.
האם יצאתי ידי חובת הדלקה למרות שניכבו?
האם הייתי צריכה להדליק שוב כי היה זמן לפננ השקיעה?
והאם אני יכולה להשתמש בנרות האלו ביום חול להדליק לצדיקים?
תודה

תשובה:

שלום רב

עשית מצויין! אשה שמדליקה נרות שבת מקבלת בכך את השבת ומעתה היא אסורה בעשיית מלאכה [דבר זה נחשב "תוספת שבת"], ולכן אסור היה עליך להדליק את הנרות, כפי שאסור להדליק אש בשבת. אולם אם היה שם גבר שטרם קיבל שבת, ראוי היה שהוא ידליק. מותר להשתמש בנרות להדלקת נר לעילוי נשמת צדיקים.