מזון לחיות לאחר הפסח

לכבוד הרב שלום רצתי לשאול אם אוכל של בעלי חיים שייך בו חמץ שעבר עליו הפסח ואם כן אז צריך לשאול בחנות אם הם מכרו חמץ

תשובה:

שלום רב

הדבר תלוי בסוג המזון. חלק גדול מהמזון לבעלי חיים הוא קטניות ולא חמשת מיני דגן [כמו דוחן וכדומה] וגם גרגירי דגן לעיתים מדובר בגרגירים שלמים שרק עברו לתיתה ואינם אלא ספק חמץ, בכל אלו ניתן להקל. מזון שהוא חמץ ממש אכן יש לברר במידת האפשר האם הוא בכלל חמץ שעבר עליו הפסח, אולם אם מדובר בסחורה חדשה ולא ניתן לברר זאת, מספק יש להקל, ככל ספק דרבנן שהולכים בו להקל.