איסור מחוסר אמנה אם חוזר בו מחמת שהמוצר נראה שונה ממה שחשב

לכבוד הדיינים החשובים שלו' וברכה.
לפני כחצי שנה הזמנתי בית של ראש לתפילין דרך מתווך, היצרן אמר שהבית יהיה מוכן תוך כמה שבועות, למעשה הדבר נתעכב ונתעכב, היום לאחר כחצי שנה הבית מוכן, אך אחרי שראיתי אותו, אינו מוצא חן בעיני, (הוא גבוה יותר ממה שהורגלתי, גם המעברתא גדולה. אציין שלא נראה לי שהיצרן עבר על הכללים, אבל כידוע ישנם סוגים שונים). המתווך אומר שאם אני רוצה הוא יכול להחזיר א"ז, ויסביר ליצרן שלא לזה התכוונו וכו'.
שאלתי היא האם ראוי לנהוג כן. השאלה היא גם במידה שהיצרן יסכים בקלות. וגם אם לא יסכים בקלות רק בלית ברירה.
תודה רבה. ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם איסור 'מחוסר אמנה' אם לא לזה התכוונת. האיסור הוא רק על החוזר מדיבורו ולא לזה שאם היה רואה את המוצר הוא היה מסרב מלכתחילה.

יש לציין שבמקרה של הזמנת מוצר ייחודי שלא ניתן למכור לאנשים אחרים, יש חיוב לשלם במקרה שהמזמין חוזר בו (עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ח), אבל במוצר סטנדרטי שאינו ייחודי, אין חיוב לשלם לחוזר בו.