פשרה על חתימות בנות על סילוק מהירושה

בס"ד
שלום רב.
נהגו הרבה בתי דין לעשות פשרה של עד עשרה אחוזים עם בת תמורת חתימת ויתור על חלקה בירושה לטובת הבנים. וזאת ע"פ פוסקים מדורות שעברו, מאחר ויכולה הבת לטעון קים לי כהפוסקים שא"א לחייב בת לחתום.
שאלתי, כשיש כמה בנות, האם עשרה אחוז לכל בת ובת או עשרה אחוז לכולן.
אם נאמר כסברא אחרונה, פעמים שהבנות יורשות יותר מהבנים כשיש בנות מרובות ובנים מועטים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כל בת מקבלת 10% ממה שהיא הייתה מקבלת בבית משפט.

מקורות:

שו"ת רב פעלים ח"ב חו"מ סי' טו.