עדות של אדם שיש לו אינטרנט פרוץ

שלום,

התחתנתי לפני כ9 חודשים ולאחד העדים שלי היה אייפון ונראה לי שגם אינטרנט פרוץ.
לא זכור לי שידעתי שזה כה חמור ובכל זאת לקחתי אותו לעד. אלא פשוט לא ידעתי לפי זכרוני.
כמובן שהוא שומר שבת לא מעשן וכו' למד בכמה ישיבות כמו "הר במור" בי-ם..
לא חשבתי שיש צורך גם להקפיד על האייפון..לאחרונה ראיתי את כל הפרסומים שבעל אייפון פסול לעדות.
העד השני היה הרב כך שאני לא חושש שהיה לו אייפון.
השאלה האם אני צריך לעשות משהו בדיעבד..?
בחרתי אותו בקפידה כי גם החזקתי ממנו אדם ירא שמים ולמדתי ממנו המון..

תשובה:

שלום רב,

אכן גם אני הייתי ער לפירסומים הללו, אבל אני חושב שהם לזירוז נושא הסכנה שיש באינטרנט הפרוץ וכד'. אם אתה מכיר את האיש עצמו ואתה יודע שהם אדם ירא שמים מקפיד על קלה כבחמורה ודאי שהוא עד כשר ומהודר. העובדה שהיא משתמש באינטרנט כזה הוא משום שבציבור הזה האיסור לא חדר היטב. ואין כל ספק אנשי "הר המור" הם אנשים מיוחדים, יראי שמים, וחס וחלילה אסור לך להטיל בו דופי ולערער על כשרותו.

שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. 1. לא נראה לי שזו הכרעה שמסורה לכל מורה הוראה, חשוב ככל שיהיה, בטח לא בעילום שם.
    הדבר מסור אך ורק לגדולי ישראל שליט"א.
    2. על כל פנים לגופו של ענין, ידוע לי שמרן הגר"ש וואזנר זצוק"ל בעל שבט הלוי הורה לדינא כי בעל אינטרנט פרוץ פסול לעדות קידושין, ולא רק לזירוז נושא הסכנה וכדו'.
    3. גם תמוה מאד מה כ"כ קשה לעשות בדיעבד מעשה קידושין כשר לכתחילה בלי להיכנס לספיקות?
    4. כמובן שהדבר לא צריך להכתים את ציבור "הר המור", אבל מה נעשה ותורה היא ומשפט אחד לכולם.