הזמין מוצר לחברו באינטרנט וקיבל את הכסף בחזרה

שלום כבוד הרב

בעניין טעות עכו"ם ועוד
הזמנתי בנקסט דרך האינטרנט שלושה ימים יום אחר יום, בכרטיס אשראי שלי, עבורי ועבור חברותי א. וב.,
הקניה הראשונה היתה שלי, ע"ס מסוים. הקניה שניה היתה של א. ע"ס 520 ₪. הקניה השלישית היתר של ב. ע"ס 344 ₪.

כמה ימים אחרי הקניה, הגיעה הודעה עבור ב. שהמשלוח חזר ולכן יזכו אותה בכרטיס אשראי (שלי).
אחרי חודש החבילה של ב. כן הגיעה (שאר הקניות הגיעו בזמן) ואע"פ כן החברה זיכתה אותנו, אבל לא את החשבונית של ב. אלא של א. על סך 520 ₪.

השאלה למי שייך הכסף במקרה שהגוי לא תובע את זה חזרה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הריווח הוא שלך (בעל הכרטיס).

מקורות:

היות והכרטיס כבר חויב והמשלוחים כבר הגיעו, הרי הם חייבים לשלם את החיוב. ומה שבעל הכרטיס קיבל כסף בטעות אינו קשור איתם.

גם אם בעל הכרטיס היה מקבל את הכסף בדין, מסתבר שהוא היה זכאי לקבל את מלוא הכסף מחבריו. עיין כאן במקורות ובתגובות.