אמירת תיקון בלילה שני של שבועות לבני חו"ל

שלום וברכה,
בחו"ל שנוהגים לעשות בשבועות שני ימי חג האם הם צריכים להיות ערים גם בלילה השני כדי לומר תיקון שבועות?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שבלילה השני לא נשארים ערים לומר את התיקון, אף שבמעשה הידוע במרן הבית יוסף המובא בשל"ה הקדוש מסכת שבועות מפורש כן נהגו כך בלילה השני על פי בקשת השכינה הקדושה, ואדרבה גדלה מעלתם בלילה זה כיון שהיו עשרה יחד, לא כמו בלילה הראשון שהיו רק שבעה. ראה מועד לכל חי סי' מב אות מח וכ"כ היעב"ץ ובשיירי כנסת הגדולה בסי' תצד. אמנם במטה משה אות תרצד ובחיד"א לב דוד הזהירו ללמוד גם בלילה השני, לכן נראה שמי שנכון ליבו ללמוד לפחות עד חצות הלילה שכרו רב, וראה עוד בס' יסוד ושורש העבודה בענין זה.