איש מקצוע שלא סיכם על מחיר מראש

לקחתי אדם שיעשה לי מלאכה מסוימת, ולא דיברנו על מחיר. ולבסוף מבקש מחיר גדול. כמה אני אמור לשלם לו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אדם שעובד בחברה גדולה וידוע לכולם שיש לחברה מחירון עם מחיר קבוע לכל שירות, חייבים לשלם לפי מחירי המחירון, כל עוד שלא מדובר במחיר שיש בו איסור אונאה.

אבל, במקרה שאין מחירון קבוע, או שהמזמין לא היה אמור להבין שיש מחירון קבוע, יש לשלם לפי המחיר הנמוך בשוק המקובל לעבודה ברמת טיב זו.

עיין שו"ע חו"מ סי' שלב סעיף א ורמ"א שם סעיף ד. לעניין מחירון קבוע, עיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עו.