ביקור מתווך עם הקונה בבית ישראל בשבת ויו"ט

שלום וברכה
ראובן המתגורר בחו"ל מוכר את דירתו ע"י מתווך נכרי.
הוא נוסע להוריו לשבת וחג השבועות.
האם מותר לו לתת דריסת רגל למתווך עם הקונה כדי לבקר בבית ביום השבת או בחג ?

תשובה:

שלום רב

נראה שהדבר מותר.

מקורות:

לגבי גוי העושה מלאכה עבור הישראל יש כלל, שאם הוא שכיר יום או נדרש לעשות את הפעולה דוקא בשבת, הדבר אסור, שהרי הוא עושה מלאכה זו בשליחות הישראל, אבל אם הוא קבלן ויכול לעשות מלאכה זו מתי שנוח לו והוא בוחר לעשות זאת בשבת, אין בכך בעיה, כיון שהגוי "אדעתיה דנפשיה קעביד". אמנם, כאשר המלאכה נעשית עבור הישראל בבית הישראל, חששו בזה במקרים רבים לאיסור מראית העין, אולם נראה שכאן אין לחוש לזה, כיון שלא מדובר במלאכה ממש, הם רק באים לראות את הבית דבר האסור לישראל משום שלא יהיה הילוכך בשבת כבחול, וכן לא ניכר כל כך שהוא מתווך והרואה עשוי לחשוב שהם מבקרים בבית ביקור נימוסין.

הצטרף לדיון

תגובה 1