תשלום למטפלת כאשר הילד לא הלך במשך כל החודש

שלום,
שלחתי את בני למטפלת בחודש אדר ובתחילת חודש ניסן לא שלחתי אותו כל החודש, הודעתי לה בסוף החודש שאני שולחת למטפלת אחרת בחודש אייר, והיא דורשת תשלום מלא (700 ש"ח) על חודש ניסן. אציין שסיכמנו על תשלום חודשי קבוע בין אם הילד מגיע ובין אם לא. אך לא סיכמנו מראש שישאר אצלה למשך כל השנה.

אשמח לתשובה מהירה

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

למיטב ידיעתי, מקובל שיש להודיע מראש שמפסיקים לשלוח. ולכן את אכן חייבת לשלם על כל החודש.

בגנים נהוג שאי אפשר להוציא באמצע השנה ולכן מי שמוציא באמצע השנה חייב לשלם, גם אם לא סוכם שום דבר בעניין הזה, משום שהמנהג קובע גם אם אין סיכום. במטפלות לא ידוע לי כיצד המנהג. אבל, בכל מקרה, המטפלת לא תובעת על כל השנה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שלא שמנהג המדינה קובע בשכירות פועלים.