עשיית גבס על שבר בשבת

שלום לכבוד הרבנים.
למדתי שלחולה שאין בו סכנה אך יש לו סכנת אבר מותר לעשות איסורי דרבנן.
רציתי לדעת מה הדין כשנשברה היד ח"ו:
ההגעה לבית חולים או למיון צריכה להעשות ע"י גוי.
1. אם אין בקרבתי גוי, האם מותר לטלפן בפלאפון לנהג מונית גוי (אני יוצא מתוך הנחה שנקל כדעת הבית יצחק שסגירת מעגל חשמלי זה מוליד מדרבנן ודלא כחזו"א).
2. כשמגיעים לבית חולים וצריך לחתום – האם מותר לחתום בשינוי?
3. כשמבקשים ללכת לחדר רנטגן והאדם שמפעיל את הרנטגן הוא יהודי . מה לעשות???
4. כשמבקשים ללכת לחדר גבס והאדם שמגבס הוא יהודי, מה לעשות?

לחידוד השאלה אוסיף שהאדם ששבר את היד זה נער שכואב לו והשבר התרחש בליל שבת, כך שקשה לדרוש ממנו שימתין עד מוצש?
תזכו למצוות ויישר כח

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב לדעת שלא בכל שבר יש סכנת אבר! יש הבדל גדול בין שבר פתוח לשבר פנימי ובכל שבר יש לשאול באופן ספציפי. על כל פנים, הכלל הוא שכאשר יש סכנת אבר מותר לעשות מלאכות דרבנן גם על ידי ישראל וכשאין סכנת אבר מותר רק על ידי גוי ובתנאי שהכאב חזק מאוד עד שנחשב כחולי כל גופו.

1. השימוש בפלאפון לדעת החזון איש אסור מהתורה. וראוי להחמיר כדבריו.

2. אין לחתום. בית החולים לא ימנע מטיפול מחמת חוסר חתימה.

3. אין לצלם על ידי יהודי בשום אופן.

4. כנ"ל.