לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אם נתבע חייב לדון אצל בורר יחיד

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א

1. האם תובע יכול לחייב את הנתבע ללכת רק לבורר ולא לבי"ד בהרכב?
2. באם כן האם התובע יכול לקבוע את הבורר?
3. באם כן האם התובע יכול להכתיב תנאים בבוררות ולהכריח את הנתבע להסכים לכך?
4. האם זה שהתובע הוא גוף של הרבה מאוד אנשים שרוצים בורר מסוים ביניהם, ולכן רוצים שגם לגבי הנתבע, גוף שלישי שרוצים לתבוע, יבוא גם לשם, והנתבע טוען שהשאלות ביניהם שיעשו אצל הבורר שהחליטו שטוב להם ואילו לגבי תביעות אותו שיבואו לבי"ד ואינו מעונין בבורר זה,
ועבור שאינו רוצה את הבורר מוציאים נגדו הכפשות ובזיונות וכו

עם מי הצדק

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ברור שלא. בורר יחיד הוא רק כאשר יש הסכמה של שני הצדדים. גם העובדה שהבורר מעורב בתיקים קשורים אחרים, אינה סיבה לחייב.