מדוע במנחה בשבת קוראים לפני שמונה עשרה ?

למה קריאת התורה במנחה של שבת לפני התפילה שלא כמו קריאות התורה בשחרית?

תשובה:

שלום רב,

לא מצאתי סיבה מלבד מה שכתב בספר רבבות אפרים (ח"ד סי' קנה):  "מדוע כמסיימים התורה בשמחת תורה מתחילים בראשית וכשמסיימים בראשית מיד בבוקר לא מתחילים שמות. ונראה כי בכל שבת קוראים במנחה אז במנחה מתחלים וזה התחלה אחרי הסיום אבל שמחת תורה לא נופל תמיד בשבת ולכן מתחילים מיד אז בראשית לכאורה וו פשוט ובאנו רק לבאר וא"כ ממנחה מתחילים ממקום שסיימו בשחרית ובשמחת תורה לא. וזה יסביר לנו מדוע תמיד קוראים בתורה אחרי שמונה עשרה ובשבת במנחה קודם התפלה כי להראות שמתחילים מיד אחר הסיום וכבר הערנו בזה ברבבות אפרים והבאנו טעמים אחרים וכעת נראה לי הטעם שכתבנו".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחד מהטעמים שלא מקדימים בשחרית משום פסוקי דזמרה וברכות ק"ש ועוד שבשחרית יש מאחרים לבוא אך במנחה שהכול מצוים וערים תיקנוה קודם התפילה ועוד כיון שתפילת מנחה נכון לאחרה כמה שיותא ועוד איתא בזוה"ק דבעי למיסמך קה"ת דשחרית לקה"ת דמנחה