איך עושים הבדלה במוצאי שבת של חג השבועות

בסד
שבוע מבורך
שלום רב !
בסד
כיצד ניתן להדליק נרות מאש לאש במוצאי שבת קודש ללא הבדלה ? עי אפשר להתפלל ערבית (ולהבדיל בתפילה) ואז להדליק נרות ?
ועוד.. מה סדר הפעולות שיש לבצע במוצאי שבת קודש וכניסת חג השבועות ? כוונתי היא ל תפילת ערבית .. הדלקת נרות …הבדלה.. קידוש.. ?
באיזה נר משתמשים לברכת "בורא מאורי האש" ?
האם מכבים נר זה ביין לאחר ההבדלה ?
האם אומרים הבדלה רגילה או שאומרים את ברכת המבדיל בקידוש ?
מדוע במוצאי שבת קודש שחל בשבועות לא מברכים בורא מאורי האש ?

תשובה:

שלום רב,

במוצאי שבת שחל בו יום טוב, כמו השנה שחל חד השבועות במוצאי שבת. אומרים תפילת ערבית של יו"ט רגיל, ומוסיפים בה תפילת ותודיעינו שבו בעצם אנו מבדילים בין קדושת שבת לקדושת יום טוב. לאחר מכן עושים קידוש על היין. ואז אנו אומרים יקנה"ז ראשי תיבות, יין (בורא פרי הגפן), קידוש (קידוש על החג), נר (בורא מאורי האש), הבדלה (נוסח ההבדלה המופיע במחזור או בסידור – בין קודש לקודש), זמן (ברכת שהחינו). על בשמים אין מברכים.

על הנר שהלדיקו בו נרות של יו"ט ניתן לברך גם בורא מאורי האש. ובכל מקרה לא מכבים אותו כלל, שהרי אסור לכבות ביו"ט, אלא מניחים אותו עד שהוא כבה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נוסח הקידוש של ליל החג משולב עם הבדלה, תבדוק כבר היום בסידור כיצד זה מתבצע ומה הנוסח המדוייק.עושים ראשי תיבות יקנה”ז – יין [הגפן], קידוש [ברכת היום – אשר בחר], נר [מאורי האש], הבדלה [ברכת ההבדלה – מקודש לקודש], זמן [ברכת שהחיינו]. אבל שוב כמובן יש להגיד מתוך מחזור או סידור כדי לדעת את הנוסח המדוייק.