ערוב תחומין בתוך העיר

כאשר מניחים ערוב תחומין בתוך עיר שמוקפת בצורת הפתח. האם כל העיר נחשבת כד' על ד' ואז אני יכול ללכת גם מחוץ לעיר עוד 2000 אמה, והאם גם העיר שבה הייתי בבין השמשות נחשבת עבורי כד' על ד' אמות למרות שאני רחוק ממקום הנחת הערוב יותר מאלפיים אבל המרחק בין הגבול של העיר בה אני נמצא לעיר בה מונח הערוב הוא 250 מטר בלבד. מדובר בשני ישובים הסמוכים.

תשובה:

שלום רב

אכן כל העיר הזו נחשבת כד' אמות, אבל זה בתנאי שהעירוב היה בתוך 2000 אמה לבית בו אתה שוהה בין השמשות. לכן, תוכל להניח עירוב תחומין ביישוב השני בתוך 2000 אמה לביתך, ואז תוכל ללכת בכל הישוב בו נמצא העירוב, ואף לצאת חוצה לו 2000 אמה לכל צד.

מקורות:

ראה רמ"א בסי' תח סעי' א ומשנה ברורה שם. בדעת השו"ע שם יש דעות חלוקות, וראה חזון איש סי' פ שלדינא יש להקל כדעת הרמ"א.