קריאת התורה בשבת ללא מניין

שלום רב
בישוב (החילוני) יסדנו לפני כחצי שנה ביכ"נ ומאז, ב"ה, הצלחנו להתפלל כמעט בכל שבת במניין.
שאלתי מתייחסת למקרה שבו לא הצלחנו לגייס מניין: האם אפשר, בהעדר מניין, להוציא ספר תורה ולקרוא בו את פרשת השבוע?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין מניעה לקרוא בתורה את הפרשה, כמובן ללא ברכות, אולם המנהג הוא שלא משתמשים בספר תורה אלא לקריאה בציבור. יתכן שבמצבכם ניתן להקל בכך כדי למסד את המנין וליצור אוירה של קביעות, אולם שוב, אין לברך בלי מנין.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על תגובתכם המהירה.
    בעבר שמעתי כי במידה ונוצר הפסק ברצף הפרשות (למשל, שבת שבה לא הוציאו ספר תורה בגלל העדר מניין) יש לקרוא את הפרשה החסרה/מדולגת בשבת שאחרי, לפני קריאת הפרשה הנוכחית.
    כיצד לנהוג במידה והפרשה נקראה ללא מניין (וללא ברכות, כמובן) בשבת הקודמת?
    שבוע טוב

  2. התפללנו בלי מנין .קראנו בתורה בלי ברכות. כשהגענו לרביעי הגיע עשירי. האם לחלק את שאר הפרשה לשבע או שחייבים לחזור לתחילת הפרשה?

  3. יש לחזור לתחילת הפרשה, מה שעשיתם לפני שהיה מנין זה כמו כל אדם שחוזר על הפרשה בביתו ביחידות שאין בזה את מצות קריאת התורה.