כיצד להתנהל מול שכן מלמעלה שיש נזילה מדירתו

שלום רב. הצנרת המובילה מים מהכיור של השכנים שמעלינו אל הביוב הראשי עוברת אצלנו בבית. כנראה שאצלם יש של סתימה או תקלה, שגורמת מדי פעם לטפטוף מים מהצינור וסביבותיו, אצלנו בבית. פנינו אליהם כמה פעמים בבקשה לטפל בבעיה אך הם מתחמקים בתירוצים שונים.
אציין, שהשכנים אינם שומרים תו"מ ויסרבו מן הסתם לגשת לדין תורה, ולכן אם ארצה לפנות לרשויות, העסק הסתם לתקופה ארוכה, שבה הטפטוף ימשיך.
ברצוני לשאול, מה מותר לי מבחינה הלכתית לעשות:
א. האם מותר לסגור לשכנים את ברז המים הראשי- באופן שיוכלו לפתוח אותו בקלות, ובאופן שאפרק את הברז ואחביא אותו אצלי עד שהנזק יתוקן?
ב. האם מותר לסתום\לחבל בצינור העובר אצלי בבית, באופן הפיך או בלתי הפיך, ע"מ לאלץ אותם לתקן את הבעיה או לבנות קו מים חדש?

בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אתה יכול לסגור את הברז ולהודיע לשכן שסגרת בגלל שיש לך נזק, ואף רצוי לעשות כן.
אבל, שאר פעולות חבלה אין לעשות.

אתה יכול לתבוע אותו אצל המפקח על בתים משותפים. יש לך אפשרות לקבל גם צו מיידי להיכנס לדירת השכן ולבצע את העבודות הנדרשות, או רשות לסגור את המים עד שהבעיה תסודר.

מקורות:

לגבי אדם שאינו שומר תורה ומצוות ניתן להקל לתבוע מיד אצל המפקח, בהתסמך על דעת הסוברים שאין צורך לתבוע חילוני בבית דין תחילה ובצירוף דעת הציץ אליעזר (חלק יא סי' צג) שאין איסור ערכאות בתביעה בפני המפקח.