פדיון הבן בנולד מתרומת זרע של גוי

ילד שנולד מתרומת זרע של גוי, חייב בפידיון? האם עדיף שהאם תחכה בפדיון עד שיגדיל? מקורות

תשובה:

שלום רב,

ילד שנולד מתרומת זרע מגוי גם חייב בפדיון הבן אם הוא אכן פטר רחם. אלא שמאחר שאין כאן אב שחייב בפדיון. הבן עצמו הוא המחוייב. והשאלה היא רק האם לפדות אותו היום בעודו תינוק, או להמתין עד הגיעו לגיל 13. ראה שו"ע יו"ד סי' שה שנחלקו הט"ז והש"ך בזה. לדעת הט"ז אין פודים אותו, אלא הוא ממתין עש שיגדל ואז הוא פודה את עצמו. ולדעת הש"ך יכולים לפדות אותו מיד מדין זכיה. (ראה בש"ך ס"ק יא וס"ק כ' ובביאור הגר"א ס"ק יז). וראה עוד בפתחי תשובה שם ס"ק טז. אולם למעשה נוהגים כשיטת הש"ך ועי' עוד באגרות משה יו"ד ח"א סי' קפח.