עליה לתורה לבן א"י בחו"ל בשבת זו שהקריאות שונות

שלום רב.
האם בן א"י יכול לעלות לתורה בשבת הקרובה בחו"ל, ששם הרי יקראו פרשת אמור, והוא חייב לקרוא בפרשת בהר.
ואם לא יכול לעלות לקריאת התורה, האם יכול לעלות למפטיר?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לעלות לתורה. גם אדם שכבר שמע היום קריאת התורה יכול לעלות לתורה במקום אחר, וכך מנהג כל ישראל בחג שמחת תורה שקוראים את פרשת השבוע הרבה פעמים עד שכל המתפללים עולים לתורה. וכן כתב בס' יום טוב שני כהלכתו פרק יב סעיף ז בשם הגרש"ז אויערבך.

שבת שלום.