טלטול מים בחו"ל במקום שאין עירוב

בס"ד שאלה היא לקחת בקבוק מים קטן בשבת בזמן טיול בעיר בחו"ל האים בשינוי מותר?
תשובה:

במקום שאין עירוב אסור לטלטל גם בשינוי. השינוי רק הופך את המלאכה מלהיות אסורה מדאוריתא לאיסור דרבנן, אבל עדיין אין בכך כדי להתיר חלילה…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד

    תורתינו תורת חיים. בכל זאת יש למצוא כל שהוא כדי להקל על הבעיה ולראות אותה כבלי מים האדם יגיע למצב בריאותי ירוד.
    אני מבקש לדעת האם אפשר להקיש מדיני הוצאה בשבת סימן שא סעיף נט.

  2. לא הבנתי את דבריך כלל! מה זה מצב בריאותי ירוד? אם אי אפשר לא מטיילים שם! כמו כן, אנחנו לא מחוקקים! התורה מקובלת בידינו מדורי דורות ואנחנו מחוייבים בכל כלליה, אין לנו יכולת להחליט לבטל חלילה דבר מהתורה. המקור שציינת אינו רלוונטי כאן, שם לא מדובר באיסור הוצאה אלא באיסור מוקצה מחמת שהבגד עשוי להסחט.