שאלה בענין עירוב בשבת

רציתי לברר אני שובת בשדרות ומיד שיוצאים מאחורי הבית יש שדה פתוחה ככה ששורת הבתים שאני גר שם היא אחרונה אלא שזה בצורת כזאת U כאשר אני גר בשורת בתים אחרונה אלא שמצדדי יש עוד כמה בניינם מכל צד לאורך וכאן נגמר העיר השאלה האם מותר לי להתרחק מהבית ולטייל בשדה רק בתוך התחום של האות U ומעבר אסור כמובן מדובר להתרחק תחום שבת שזה מיל או שגם בתוך התחום אסור כי בין צד לצד יש יותר מ70 אמה יש מרחק גדול של חצי קלומטר ואם כן העיר נגמרת בבית שלי ומשם נמדד תחום שבת מקווה שהשאלה מובנת

תשובה:

שלום רב,

אם הבניינים משני הצדדים  אינם רחוקים זה מזה ארבעת אלפים אמה (שהם כמובן הרבה יותר מחצי קילומטר), מודדים את התחום מהבתים החיצוניים, גם כנגד הבית האמצעי.
מקורות:
שו"ע או"ח שצח,ד