לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם ניתן לברך שבע ברכות לספרדי אם החתן שוכר את האולם

לילה טוב לרבנים שליט"א!
אם בשבת חתן שהחתן שוכר אולם כי הבית שלו צר מהכיל את כל המוזמנים ונמצאים שם המשפחות מהצד של החתן והכלה והרבה מכרים. האם נחשב כבית חתנים לברך שבע ברכות או לא? האם בית חתנים זה גזירת הכתוב או סברא של בית ששם השמחה גדולה?
בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

מסברא היה נראה לומר שלדעת הספרדים הנוהגים שלא לברך אלא בבית החתן, אין לברך במקום שהחתן שוכר אולם, משום שאין זה ביתו, הוא לא גר שם, למרות שהוא משלם את שכירות האולם עבור האירוע. וכך ראיתי בספר בית חתנים להגר"מ פנירי (ח"ב עמוד שעו) שהביא כך בשם הגרב"צ אבא שאול זצ"ל. (ומה שהביא שם שיש חולקים, המעיין היטב יראה שזה משום שיש חולקים ומרחיבים את המקומות בהם ניתן לברכך ברכת חתנים. אולם לפי מה שכתבו כל גדולי הספרדים שהיום המנהג הוא לברך רק בבית החתן, גם אם הוא שוכר אולם אין לברך.