מסר משקפיים לתיקון ונעלמו והמוכר מוכן לתת חדשים

מסרתי זוג משקפיים לתיקון אצל האופטיקה, מאחר ואנחנו מכירים הרבה זמן, רכשתי אצלו המון זוגות, לא לקחתי קבלה או איזה מסמך של תיקון, כי התיקון אמור היה להיות בלי תשלום, לאחר כ-3 חודשים באתי לקחת את המשקפיים המוכר מחפש ולא מוצא הוא טוען שאני לקחתי ואני טוען שלא לקחתי, סכמנו בנינו שכל אחד יחפש ואם המשקפיים לא ימצאו הוא מוכן לתת לי משקפיים ללא תשלום, השאלה שלי אם הוא חייב לתת לי חדש כי המשקפיים שהנחתי אצלו לתיקון היו ישנות (מדובר במוכר גוי) לבי נוקפי לקחת חדש אולי לא מגיע לי אודה לכם מאוד אם תורו לי מה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין לא מגיע לך חדש, אלא מחיר של ישן. אבל, אם המוכר מוכן לתת לך חדש, אין בכך שום חשש של גזל. ניתן להניח שהמוכר מוכן לתת לך חדש כדי שתמשיך לקנות אצלו. אינך צריך להרגיש שלא בנוח, משום שבדרך כלל משתלם למוכר מבחינה עסקית לוותר קצת ללקוח.