שכחו לעשות מכירת חמץ

שלום רב,
1. יצא לנו מצב לא נעים בבית שמי שהיה אחראי למכור את החמץ בבית לא הספיק ובסוף לא מכרנו את החמץ, יש לציין שאת כל החמץ ממש שרפנו ונשאר רק מוצרים שלא ברור אם הם חמץ כמו תבלינים, קטשופ, קפה, קטניות ועוד… הכל היה מאוחסן במקומות שונים בבית שהיו מיוחדים לכך. כעת אנו לא יודעים אם אנחנו צריכים לזרוק הכל או שאפשר להשתמש?
2. קנינו מסופר שתיה מתוקה (תה קר אם זה משנה) בחול המועד ומסתבר שלא היה על הבקבוקים שום כשרות לפסח, כנראה טעות של הסופר.
לא השתמשנו בו בפסח כמובן… אבל מה אנחנו עושים עם השתיה הזאת עכשיו? מותר להשתמש? לזרוק?

תודה רבה וסליחה על האורך

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שם שנודע לכם על העובדה שהחמץ לא בסופו של דבר לא נמכר במועד, רק לאחר הפסח. כי אם יש לכם ספק, בודאי היה עליכם לברר בעיצומו של החג אם יש בעיה כדי שחס ושלום לא לעבור על איסור בל יראה ובל ימצא.

המוצרים שהוזכרו כאן, אינם חמץ ממש, ואינם אסורים היום. כמו כן המשקה על אף שאין להשתמש בו בחג הפסח ללא כשרות לפסח כפי שנהגתם, אינו אסור ומותר להשתמש בו לאחר הפסח