הגעלת סיר חדש / טבילת כלי חשמל

1. הגעלת סיר ע"י הרתחתו ובזמן שהוא רותח לזרוק לתוכו אבן גדולה כדי שיגלשו המים מעבר לפנות הסיר האם שיטה זו מועילה לדעת האשכנזים?
2. טוסטר פרוסות (שמקפיץ את ההפרוסות הקלויות עם גמר קלייתן) האם צריך טבילה בתור כלי חדש? (אין לו קיבול כיוון שהוא פתוח מלמטה)

תשובה:

שלום רב

1. לכתחילה יש להגעיל את הכלי גם מבחוץ ולהטביל כולו במי ההגעלה, אולם בסיר גדול ואין בנמצא מקום ראוי להגעלה נהגו להקל בזה. בהכשרת כלים חדשים נהגו אפילו לכתחילה להגעיל באופן האמור.

2. חיוב הטבילה הוא גם בטוסטר זה, לא צריך כלי קיבול דוקא, אלא כל כלי המשמש לקבלת אוכל בכלל דין זה. בדרך כלל הוא אינו אמור להתקלקל על ידי הטבילה אם נותנים לו שבוע ייבוש או מייבשים יפה את חלקיו בפן חשמלי, אולם אם אתה חושש מכך, ניתן לקלקל בו חלק חשוב ולתקנו על ידי יהודי, ועל ידי כך הוא נפטר מטבילה. ראה תשובות רבות באתר על טבילת כלים חשמליים.