קנה רכב ונודע שמערכת החימום לא תקינה

קניתי רכב, עשיתי בדיקה וכל התיקונים והליקויים לקחתי על עצמי, כל מה שראיתי. לאחר הקנייה גיליתי שאין חימום ברכב וזה לא נאמר לי (אולי שכח) העלות היא גבוהה ולא אתקן זאת. האמת שגם סכום זה בסך הכללי ירד ממחירון הרכב בלי ידיעתי. כל זה בתוך חודש מקניית הרכב. אני מאמין שאם הייתי יודע זאת לפני הייתי מנסה להוריד עוד. אבל, בכל מקרה הייתי קונה האם אני יכול לדרוש לפחות חלק מהסכום של תיקון כזה מהמוכר (לא פשרה). תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם לא מקובל למכור רכב שהחימום לא תקין, מבלי לציין זאת, אתה יכול לדרוש מהמוכר לשלם את כל עלות התיקון. הורדה מהמחיר מבלי לפרש את סיבת ההורדה, אינה פוטרת את המוכר מלתת מוצר תקין.

אם מקובל שהקונה בודק את החימום לפני הקניה ואתה שילמת את כל הכסף מבלי לבדוק, יש מחלוקת הפוסקים אם אתה יכול לבוא עדיין בטענות ולכן טוב להתפשר.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיפים ה-ו. ועיין עלון המשפט גליון 35.