חיוב קריאת שמע על המיטה

שלום לרבנים רציתי לדעת מה הדין האם קריאת שמע מעיקר הדין לכתחילה מספיק שיקרא ק"ש בבוקר ובערב ועם כך הוא הדין אז אין חובה לקרוא ק"ש על המיטה מעיקר הדין? עם אפשר מקור אשמח תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

קריאת שמע בבוקר ובערב הוא חובה מדאורייתא. אלו חלקים מקריאת שמע הם דאורייתא ואלו הם מדרבנן ראה כאן.

מלבד זה יש חובה מדרבנן לקרוא פרשה ראשונה של קריאת שמע על מיטתו כפי שאמרו בגמרא בברכות ד,א: "אמר רבי יהושע בן לוי: אף על פי שקרא אדם קריאת שמע בבית הכנסת, מצוה לקרותו על מטתו. אמר רבי יוסי: מאי קרא – רגזו ואל תחטאו אמרו בלבבכם על משכבכם ודמו סלה". ודין זה נפסק בשו"ע סי' רלט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם תאמר את שלושת הפרשיות יצאת ידי חובתך מהתורה, אולם הפסדת לאומרה על סדר הברכות ולהתפלל ערבית, ואיזה מין לכתחילה זה?…