מה עדיף לקנות מיהודי שמכר חמץ או מגוי?

שלום רב,

אני גר בחו"ל במקום שהמוצרים של אסם ובייגל וכדו' (מהייצור של אחרי פסח) מגיע רק בתקופת סיון, ובעלי החנויות היהודיים מוכרים את המוצרים האלה לנכרי. והשאלה האם מותר לאנשים שמחמירים שלא לאכול חמץ בעין שנמכר לנכרי, לקנות את המוצרים האלה מסופרמרקט של גויים הנמצאים בסופרמרקט עוד מלפני פסח, או שאסור להחמיר על חשבון המ"ע של או קנה מיד עמיתך. ואם מותר להחמיר, השאלה היא אם זה רק מותר או גם עדיף להחמיר באופן כזה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין ספק שמותר לך להחמיר לקנות את החמץ מהגוי, אולם שאלה זו רלוונטית ממש רק לימים אלו, כיון שמהר מאוד הגוי והיהודי שניהם יקבלו סחורה נוספת שנמכרה בפסח ועל כל פנים כבר לא תדע מה היה בחנות בפסח ומה לא.

אם היהודי אינו שומר מצוות בהקפדה, נראה שבלי ספק גם עדיף לקנות מהגוי, כיון שיש מקום לחשוש שהוא לא עשה את המכירה ברצינות ובכוונה הראויה, אבל אם הוא שומר מצוות אינני יודע מה עדיף, זו שאלה מענינת.