השירותים לא היו תקינים והמשכיר תיקן אותם לאחר חודש

שלום וצהריים טובים.

ברצוני לשאול לגבי דירה שאני שוכר.

כחודש לאחר שנכנסנו לדירה השירותים היחידים בדירה לא פעלו והמים זרמו ללא הפסק במשך חודש בלי אפשרות להשתמש בו.

כמובן שהיינו צריכים להשתמש בשירותים חיצוניים של שכנים בזמנים שהיה לנו צורך. כעבור חודש השירותים תוקנו. ביקשנו מהמשכיר פיצוי משכר הדירה על כל שלא היו לנו שירותים והדירה לא הייתה ראויה למגורים, הוא לא הסכים לתת כל פיצוי והשאיר אותנו ללא ברירה לפנות לבית דין.

אשמח לקבל תשובה לדעתכם על הנושא.

ישר כח ובשורות טובות. חג פסח כשר ושמח!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המשכיר לא תיקן את הבעיה תוך פרק זמן סביר, עליו להחזיר חלק מדמי השכירות לפי אומדן דמי שכירות לדירה עם בעיה זו לעומת דירה עם שירותים תקינים.
הפיצוי שהמשכיר צריך לתת הוא רק על התקופה שלא תיקן מעבר לזמן הסביר. כגון: אם אדם בדירה של עצמו היה מתקן את הבעיה תוך שבוע והוא תיקן לאחר 4 שבועות מאז שדרשו ממנו לתקן, עליו לפצות על 3 שבועות.

מקורות:

כן דעת הגר"נ נוסבוים שליט"א ומטעם שהמשכיר חייב להעמיד דירה תקינה ולתקן תוך זמן סביר וכל שאינו מבצע את ההתחייבות כמות שהיא, עליו לשלם שווי ביצוע ההתחייבות.

0 replies on “השירותים לא היו תקינים והמשכיר תיקן אותם לאחר חודש”