חמץ שעבר עליו הפסח בקוסמטיקה וחומרי ניקוי

שלום לכבוד הרבנים,

1. האם מותר לרכוש בקופת חולים (סניף מחוץ לביה"ח, של שרותי בריאות כללית) אחרי פסח אדוויל ליקוויד ג'ל? צריך לבקש מהם תעודת מכירת חמץ?
2. סבון בשם: baby של שופרסל, כתוב שהוא מועשר בתמצית שיבולת שועל. האם הוא כשר לפסח?
3. בלחץ הנקיונות לפסח, ניקיתי את הגומי שמסביב לתנור, הקשור לדופן הפנימית של התנור גובל בדלת התנור כשסוגרים אותה, בספוג וחומר שאינם כשרים (חומר ניקוי רצפות וכו'). מה עליי לעשות עם הגומי? האם אפשר להרכיבו חזרה על התנור ולאפות או שיש צורך להכשירו? אם כן, כיצד?
4. בשמים של: herrmes
ושל l'occitane האם כשרים לפסח?

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום רב,

כל החומרים שהזכרת, הגם שבפסח עצמו יש להמנע משימוש בהם ללא כשרות לפסח, אין צורך להחמיר בזה כלל לאחר החג.

בהצלחה