עירוב תבשילין עם אוכל שאינו מבושל

שלום וברכה כבוד הרב וחג שמייח :)

חייב לקחת מצה וביצה, אולי אפשר לקחת חתיכת דג קנוי (לא מבושל)?
כי אני חושש שההגעלה שעשינו בפסח לא מושלמת ואני לא רוצה לבשל משהו שאני לא אוכל. אני יכול לבשל ביצה ולזרוק אותה אבל בל תשחיט.

דרך אגב, כבוד הרב,
לימוד יום-יומי בישיבה עולה כסף? או רק במקרה של מגורים במקום?

תודה רבה וחג שמח שוב :)

תשובה:

שלום רב

אני מבין שהתשובה כבר אינה רלונטית, אבל בכל זאת…

אפשר לקחת כל תבשיל שהוא, אבל אין טעם לקחת מאכל שאינו מבושל, הרעיון של עירוב תבשילין הוא שכבר התחלת לבשל לשבת ולכן מותר לך להמשיך. דג קנוי מבושל זה מצויין.

קיץ בריא ומוצלח!

בדרך כלל לימוד ביום אינו כרוך בתשלום, ולעיתים גם המגורים במקום אינם מחייבים בכך.