סיר שהוגעל אבל המכסה לא הוגעל

שלום וברכה כבוד הרב

רציתי לעשות איזה שינוי בטלפון הנייד שלי, לעקם את חלק הטעינה שלו, בשביל שלא אוכל להתקין דרכו אפליקציות (כבר שאלתי לגבי זה), האם מותר עכשיו?

אמא שלי בישלה אוכל בכלים מוגעלים, אך חלקם לא הוגעלו עם המכסה – האם אפשרי לאכול ממנו? ואם היא משתמשת בכף בישול שבכלל לא עברה הגעלה, האם מותר?

תודה רבה כבוד הרב, ושה' ירחם על כולנו

תשובה:

1. לא הבנתי את השאלה.

2. אם המכסה והכף לא עברו הגעלה לא ניתן להשתמש בהם בפסח, שהרי הם בלעו חמץ, ועתה משתמשים בהם ברותחים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי לעקם, בעצם להרוס את האפשרות חיבור בין המחשב לטלפון הסלולרי שלי, בשביל שלא אוכל להתקין דרך המחשב תוכנות בטלפון הנייד.
    רק שאני לא יודע אם מותר לי לעשות דבר כזה בחול המועד
    חשבתי לקחת איזה כלי מהארגז של אבא שלי ולעקם את הברזל, אולי עם צבט.
    תודה רבה כבוד הרב