דם בביצים בזמנינו

מה הדין כשדם נמצא בביצים היום את מה הוא אוסר?

תשובה:

שלום וברכה

רוב הביצים שקונים היום, הם ביצים שאינן מופרות [כלומר שהם נוצרות מהתרנגולת בתהליך של חימום עצמי], ולכן דינם של דם שנמצא בביצה כיום הרבה יותר קל, [כמובן באופן שאינן מופרות] כיון שהאיסור של דם ביצים אלו אינו אלא מדרבנן משום מראית העין.

1. דעת הפוסקים שגם ביצים שלנו אם נמצא בהם דם, הדם שלהם אסור באכילה, ובמקרה שנתערבו ביחד כמה ביצים, ואתה רואה דם באחת מהם, צריך להוציא את הדם ולהפרידו משאר הביצים. [כל שהאיסור ניכר אינו בטל].

2. אם שכחו ועירבו בטעות את כל הביצים ושוב אין הדם ניכר בהם, מותר לאכול את הביצים, מכיון שהדם בטל ברוב.

ראה עוד כאן.

מקורות:

1. עיין בשו"ת אג"מ יו"ד ח"א סימן ל"ו ושו"ת מנח"י ח"א סימן ק"ו.

2. עיין שו"ע סימן ס"ו סעיף ה' ועיין בפוסקים הנ"ל.