ברכות השחר לפני חצות

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א
אדם שישן בתחילת הלילה וקם ב-23:30 ללמוד קצת רצה לברך ברכות התורה ובטעות בירך כל ברכות השחר בדעתו לחזור לישון אח"כ ולקום בבוקר האם יהיה צריך לברך שוב בקומו ברכות השחר או יתכן ועל פי שיטה מסויימת כבר אכן עבר חצות לילה והרי שיהא בסב"ל (הלכה למעשה) בברכת מועדים טובים עליכם ועל כל ישראל

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לברך ברכות השחר לפני חצות הלילה גם אם יהיה ער לאחר חצות. ולכן יש לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד ולברך שנית בזמנו, אלא שמהיות טוב כדאי לשמוע הברכות מאדם אחר. כ"כ בכף החיים סי' מו ס"ק מט וסי' מז ס"ק כט. לא הבנתי מדוע אתה סבור שהיום לפי שעון קיץ יש דעה שכבר אחרי חצות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לא מובן לי הרי לפי המאמר של
    פרשת השבוע, פרשת בא – חצות היום וחצות הלילה
    ג' שבט ה'תשע"ב

    Rabbi Yehoshua Pfeffer
    שאצלכם באתר מובן שיש שיטות שחצות לילה יוצא מוקדם יותר מחצות לילה המקובל וגם על פי שעון קיץ ציטוט מהמאמר הנ"ל אלא יש לחשב את זמן חצות הלילה כאמור לעיל, שהוא נקודת האמצע בין צאת הכוכבים לבין עלות השחר. אם נשתמש בזמן צאת הכוכבים של הגאונים (דעת הגר"א וה'שולחן ערוך הרב', ולא כשיטת ר"ת), חישוב זה יניב זמן חצות לילה מוקדם בהרבה מזמן חצות לילה המקביל לחצות היום אשמח לתשובה ע"פ הנאמר כאן להלכה בתודה מראש