תיקון רכב בחול המועד

מועדים לשמחה

רכב של אדם נתקע בחוה"מ פסח מחוץ לעיר ליד תחנת דלק בין שני ישובים ושואל האם זה נחשב לדבר האבד שלא יזיקו לרכב עוברי אורח למינהם ויהיה אפשר להזמין גרירה רק להעביר אותו למקום שלא יוזק עד אחרי החג שיטפלו בו?

תשובה:

שלום רב,

אכן זה נחשב לדבר האבד, ומותר להזמין בחול המועד. שהרי כפי שאתה אומר יש חשש שיזיקו לרכב. יתר על כן, מותר לתקן את הרכב שהרי זה לצורך המועד, והרכב התקלקל בעיצומו של החג.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקלו סעי' א' ובמשנה ברורה ס"ק ג' שלצורך המועד מותר גם מעשי אומן. וראה עוד בשו"ת אבני ישפה או"ח יו"ד סי' קז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן זו תשובה שגויה, גם ראה בחול המועד כהלכתו שדן בחילוק שבין תיקון רגלי הסוס לרכב, אבל הרישא נכונה ומספיקה אם יש חשש גניבה זה דבר האבד ומותר.