שימוש במשקל אנאלוגי בשבת ובחג

בחג פסח האחרון משפחה של בעלי רצתה לדעת בוודאות מה זה כזית ולכן שקלה את המצות בעיצומו של החג הפסח במשקל אנאלוגי בטענה שזה לא חשמלי ואין בה כל בעיה.
האם זה נכון? מותר?

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר את המשקל בו השתמשתם, אולם משקל מיכני שאינו עובד על חשמל [אנלוגי] אכן מותר להשתמש בו בשבת למדידה של מצוה כמו מצה, כמבואר בשו"ע סי' שו סעי' ז [מדידה של רשות אסורה כיון שהיא כמקח וממכר].