מסז' בשבת

האם מותר לעשות מסז' בשבת?

תשובה:

שלום רב

אין לעשות מסז' בשבת, אלא על פי כללי הרפואה בשבת. כלומר, רק אם מדובר בחולה שנפל למשכב מחמת כאביו וזו רפואתו, אבל בסתם כאב – אסור.

מקורות:

אף על פי שחכמים אסרו רפואה בשבת גזירה שמא יבוא לשחוק סממני רפואה, נאסר לעסוק ברפואה בשבת גם אם אינה כרוכה בנתינת סממנים, וכפי שמבואר בשולחן ערוך סי' שכו סעי' ובמשנה ברורה שם לגבי נתינת כלי מים חכמים על הבטן כדי לשכך כאב.