לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מנהג אכילת קטניות בפסח אצל המרוקאים

יש לנו מנהג קצת מפגר אנחנו לא אוכלים קטניות בבית בפסח אבל אוכלים פולים, וכן מוצרים שמכילים קטניות אנחנו אוכלים…מה אני אמור לעשות אם אני גר אצל הורי? (אני ספרדי). תודה

תשובה:

שלום רב,

חלילה!! למה אתה קורא למנהג הזה נהג מפגר, בהחלט יכול להיות שמקורו הוא בהררי קודש. כידוע ישנם הרבה מהמרוקאים שאינם אוכלים קטניות, ויש מהם שאת חלקם הם אוכלים בפסח וחלקם לא. לכן אתה אמור לנהוג כמנהג אבותיך. זה לגבי המנהג שאינם אוכלים קטניות אבל פולים הם אוכלים.

אולם במוצרים המכילים קטניות, אין לי הסבר מדוע במשפחה שלך אוכלים למרות שהם מקפידים שלא לאכול קטניות. אתה צריך לברר במשפחה מדוע זה כך. ולראות בדיוק איך היה מנהג אבותיך ואבות אבותיך.