לתרומות לחץ כאן

מאכל שנעשה על רשת שלא הוכשרה כדין לפסח

צליתי בשר לליל הסדר על מנגל.
לא הייתה לי רשת חדשה.
ולכן, הנחתי אותה על הגחלים והיא בערה מעל כ-עשר דקות.

לאחר מכן ראיתי שהיה צריך ליבון חמור עד שיאדים, מה בפועל לא היה כן.

יש לציין שהרשת אינה בת יומה.

מה לעשות עם הבשר?

ברוכים תהיו

תשובה:

שלום רב

למנהג  הספרדים נותן טעם לפגם – כלי שאינו בן יומו, אף שהוא אסור בשימוש הוא אינו אוסר את המאכל בדיעבד, ואילו האשכנזים מחמירים בכך, ראה שו"ע ורמ"א סי' תנב סעי' יא.

אולם חשוב לדעת שהמנהג הוא שלא אוכלים בשר צלי בליל הסדר כיון שהוא דומה לקרבן הפסח, ראה שו"ע סי' תעו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל