צליתי בשר לליל הסדר על מנגל.
לא הייתה לי רשת חדשה.
ולכן, הנחתי אותה על הגחלים והיא בערה מעל כ-עשר דקות.
לאחר מכן ראיתי שהיה צריך ליבון חמור עד שיאדים, מה בפועל לא היה כן.
יש לציין שהרשת אינה בת יומה.
מה לעשות עם הבשר?
ברוכים תהיו
תשובה:
שלום רב
למנהג הספרדים נותן טעם לפגם – כלי שאינו בן יומו, אף שהוא אסור בשימוש הוא אינו אוסר את המאכל בדיעבד, ואילו האשכנזים מחמירים בכך, ראה שו"ע ורמ"א סי' תנב סעי' יא.
אולם חשוב לדעת שהמנהג הוא שלא אוכלים בשר צלי בליל הסדר כיון שהוא דומה לקרבן הפסח, ראה שו"ע סי' תעו.
רק בתוך הפסח מחמירים
השאר תגובה