הכשרת קומקום חשמלי לפסח

קומקום שהיה במטבח רק לשימוש שתיה חמה אבל בסביבת מטבח עם כל המשתמע בזה (קמח לחם וכו ) . האם צריך לנקות אותו מבחוץ היטב להרתיח את המים ולהוציא אבנית
וזה יהיה כשר לפסח . יש לציין שהקומקום נראה כלפי חוץ נקי ללא שומנים או לכלוך דביק / בעלי מאוד מקפיד תודה וחג פסח כשר

תשובה:

שלום רב,

קומקום שמשתמשים בו רק במים מעיקר הדין אין צריך הכשרה לפסח ואין לחשוש שמא נפל במשך השנה פירור חמץ לתוכו משום שהתבטל טעמו במים וגם ודאי נפגם, ומכל מקום נהגו להחמיר ולהכשירו אף על פי שהחשש שנפל חמץ לתוכו הוא חשש רחוק. כדי להכשירו יש להגעילו ברותחים, ואף אם אינו יכול לנקותו מהאבן שבתוכו יכול להכשירו משום שאף אם האבן מכסה על פירור חמץ ודאי נפגם טעמו, ניתן למלאות מים עד שפתו מים ולהרתיח ודי בזה.

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. לגבי מלח לימון שמעתי שיש פוסקים שמחמירים ויש שמקלים, אך איני יודעת יותר מכך ואשמח לדעת מי מקל? ומי מחמיר? ואם אפשר גם קצת הסבר בבקשה או להפנות אות היכן לקרוא, תודה רבה

  2. תודה על התשובה
    אבל לא הבנתי אם אין להשתמש במלח לימון בפסח אז מדוע אין זו סיבה להחמיר כשניקו את הקומקום במלח לימון במשך השנה?
    2כיצד זה שהגעלת קומקום זה רק להרתיח מים בתוכו מים עם הדפנות בחוץ במה זה שונה מהגעלת סיר?
    תודהרבה

  3. כוונתי היתה בשעת הנקיון, ואם כדבריך מרתיחים את המלח לימון אזי אכן יש להחמיר ולא להשתמש בו בפסח. אגב קומקום חשמלי לפסח עולה פרוטות וחבל להקל.

  4. ראיתי שהרב מוצפי נשאל בנוגע למיחם שנוקה במלח לימון, ואמר שאין צריך הכשר (המלח לימון הוא חמץ נוקשה שנפסל מאכילת כלב, לא?)

  5. ואחרי פסח- יש לחשוש להשתמש בקומקום כזה אם לא הכשירו אותו ולא ניקו אותו מאבנית לפני פסח- למרות השימוש במלח לימון בלי כשרות לפסח במים רותחים לניקוי שיגרתי במשך השנה?

  6. למה לא חוששים שעירה על חמץ מהקומקום ועלו אדים ונבלעו בשפת הקומקום?
    ואז מריך להגעיל את שפת הקומקום ולא יועיל להרתיחו עד שפתו כי בשפת הקומקום מגיע רק עירוי המים ולא הכלי ראשון וכמו בכל כלי שצריך לעשות לו שפה שיעמדו מים על שפתו