כמה שאלות בעניני ביעור חמץ ומכירתו

כמה שאלות בנוגע לביעור ובדיקת חמץ:
א. האם מותר לי (לפני שמגיע סו"ז ביעור חמץ, ואפילו עוד מחר) לזרוק חמץ שנותר לי סתם לפח? (נשאר יותר מידי בשביל לשרוף)
ב. מה עושים בקשר למקלדת וכד' מקומות שיש שם חמץ וא"א להגיע אליהם (מבלעדי להרוס את המחשב נייד/המקלדת) וכן למשל במצנם (אם כי לזה לכאורה אפשר פשוט להטביל בתוך מים עם סבון ובכך לפגום החמץ)?
ג. מה לגבי ספרים שאולי יש שם פירורי חמץ?
ולגבי המכירת חמץ דרך האתר:
ד. האם מוסכם על כולם שאפשר לעשות הרשאה לזה באינטרנט?
ה. האם אתם כוללים במכירה את החמץ הדבוק לכלים?
ו. האם כלול במכירה מניות?

ז. לכאורה כיון שיש הרבה מערערים על חלות המכירת חמץ וכיוון שחכמים חששו שמא לא יבטל בלב שלם, האם לא נכון להחמיר ובפני שלושה פשוט להפקיר במפורש את כל החמץ שנשאר ברשותו (ואז דברים שבלב אינם דברים) (ומדובר שבאמת מתכוון להפקיר ולא אכפת לו שיקחו החמץ)??

תשובה:

שלום רב

1. מעיקר הדין אפשר להשליך לאשפה וזה מועיל כמו כל הפקר, אבל כדאי לשייר קצת לקיים את ענין השריפה.

2. מצנם ניתן לפרק לנקות במידת האפשר ולאחר מכן להכניסו למכירת החמץ. את המקלדת ניתן לשאוב קצת עם שואב אבק, ולאחר מכן לעבור על הקלידים על מגבון לח, ולא להניחה בפסח על שולחן האוכל.

3. ספרים מעיקר הדין כיון שאין שם כזית חמץ הם אינם חייבים בדיקה, אלא שיש להמנע מלהניחם עחל שולחן הפסח. ידוע שהחזון איש החמיר בכך משום החשש של שמא יבוא לאוכלו כאשר אדם בהיסח הדעת כשהוא מעלעל בספר ימצא פירור ויאכל אותו, ויש שנהגו להחמיר כדבריו, והם בודקים ספרים שצריך לפסח והשאר סוגרים מאחורי מחיצה.

4. אין בעיה.

5. כן.

6. כוללים כל חמץ שהוא.

7. הפקר כזה לא בטוח מועיל כיון שהוא נעשה על חפץ המצוי בביתו ויש סוברים שצריך להוציאו החוצה. אגב, פעולת הפקר כזו כלולה בביטול החמץ, כיון שלחלק מהראשונים כך היא משמעות הביטול.