כמה שאלות לגבי ניקיונות

שלום וברכה כבוד הרב

אין בעיה לנקות עם נייר ספוג בקצת מים? אפשר גם בלי מים? לדוגמה לנקות דיסקים של מחשב עם נייר רק.
חומר ניקוי צריך להיות כשר לפסח?
מה לעשות עם בגדים שאני חושד שהכנתי לתוכם באחד הימים חמץ (לבדוק את כולם?)
צריכים כביסה לאחר מכן?
ובכלל, בגדים צריכים כביסה לפני פסח?

דבר חשוב נוסף, חלק מהכלים שלנו עברו הגעלה, האם אמא שלי יכולה לשטוף אותם בכיור? או שהיא צריכה לנקות את הכיור עם חומר ניקוי, או מים רותחים לפני שהיא מנקה את הכלים בכיור

תודה רבה כבוד הרב!!!

תשובה:

שלום רב,

1. ניתן לנקות איך שרוצים.

2. חומר ניקוי אינו צריך להיות כשר לפסח.

3. צריכים לבדוק את כל הבגדים שאתה חושש שמא הכנסת בהם חמץ. ולאחר מכן אין צורך לכבס, אבל מומלץ.

4. בגדים אינם צריכים כביסה לפני פסח.

5. ראוי לציין, כי הניקוי של הכלים צריכים להיות לפני ההגעלה ולא לאחר ההגעלה. ואכן הניקוי יכול להיות בכיור שעדיין לא עבר הגעלה במים רותחים.

חג שמח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב תודה רבה

    לא נראה לי שניקינו את הכלים לפני ההגעלה, אבל מאד הגיוני שלפני שהם הוכנסו לארון הם נוקו (לפני זמן מסוים)
    האם זה נחשב או צריך הגעלה נוספת?

    תודה רבה כבוד הרב