מכירת חמץ במקום נקיון הבית

מה דין היוצא מביתו ערב הפסח ונועל את הבית לכל ימי החג: האם צריך לנקות את המקרר והארונות באותה רמה מבחינת פירורים וחמץ בכלשהו כמו מצב ששוהה בביתו או שדי במכירת החמץ וביטול חמץ?
האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין ודאי ניתן לסמוך על המכירה ואפשר למכור גם חמץ של ממש, אלא שרבים נהגו להחמיר על עצמם שלא לסמוך על מכירת חמץ לענין חמץ שלל ממש, ולמנהגם יש להחמיר ולנקות מעט אצת המקומות במטבח בהם יש שאריות של חמץ. כמו כן, במקרה כזה עדיף לערוך מכירה של יום י"ג בניסן הפוטרת לכל הדעות מבדיקת חמץ, בשונה ממכירת י"ד שנחלקו בה הדעות כמובא במשנה ברורה בסי' תלו.

בהצלחה