מיחם לשבת שיש בו מדיד לכמות המים

שלום וברכה
לאחרונה ררכשתי מיחם לשבת ואז גיליתי את הבעיה עם המדיד שבו המים לא חמים
האם יש להחמיר שהמים במדיד לא ירדו מחום שהיס"ב ואם כן לאיזה חום הם צריכים להגיע האם יש הידור או חיוב שהמים יהיו בטמפ' של המיחם ווהאם יש הבדל בין ספרדי לאשכנזי בכל הנל
האם יש עניין לא לסמוך על שום התר בנושא

תשובה:

שלום רב

יש כמה בעיות עם המדיד הזה, כיון שהמים שבתוכו חוזרים למיחם או יוצאים לכוס ומתבשלים, וודאי יש להשתדל שלא לסמוך על שום היתר בזה [ודאי לא לספרדים, כיון שעיקר ההיתר מבוסס על דברי הרמ"א שכל עוד המים חמים מהבישול הראשון אין בהם בישול אחר בישול, ולפי הכרעת החזון איש שדין זה אמור גם כשהמים ירדו תחת חום שהיד סולדת בו, אבל לדעת השו"ע ודאי יש להחמיר ויש מחמירים בזה גם לדעת הרמ"א. במיחם שהמדיד הוא חיצוני ניתן בקלות לפרק את המדיד ולהחליף את הברז בכזה הנמצא בכל חנות טמבור.

בהצלחה רבה