וועד בית שדורש ממשכיר לשלם על צביעה ותיקונים

שאלה,

אני משכיר דירה. התקשרו אלי מועד הבית של הדירה, הם דורשים שאשלם כמה דברים.
1. צביעת מעקות של הכניסה לבנין וכד'.
2. יש לבנין מערכת סולארית משותפת לכולם למים חמים, [ מדובר בכ- 20 דיירים בכניסה אולי פחות] כעת זה התקלקל ודרוש כנראה מנוע חדש.
3. יש אבנים דבוקים לקיר וכן שיש, שנפלו בחדר מדרגות או שרעוע וצריך תיקון כי זה מסוכן.
שאלתי : האם כל הנ"ל או חלק, אני המשכיר צריך לשלם או השוכר?
אשמח לקבל התשובה בהקדם ושכמ"ה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אתה חייב לשלם את כל הרשימה. אם מפורש בחוזה שלך שהשוכר חייב לשלם לוועד הבית גם תיקונים ולא רק הוצאות שוטפות, אתה יכול לחזור ולתבוע את השוכר, או לדאוג שהשוכר ישלם ישירות לוועד הבית. באין קביעה מפורשת בחוזה לעניין זה, אתה חייב לשלם את הכל.

מקורות:

לפי המנהג, המשכיר חייב לשלם תיקונים בדירה (עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה), אם כל שכן שהוא חייב לתקן את הבית המשותף.
בנוסף לכך, לפי החוק (חוק המקרקעין סעיף 58) החוב של דמי וועד בית מוטל על בעל הדירה ולא על הדייר, כלומר על המשכיר ולא על השוכר, אלא שלפי הסכם השכירות או המנהג השוכר משלם את חובו של המשכיר, אבל מנהג זה הוא רק לגבי תשלומים על החזקה שוטפת. עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יא וגליון 44 עמוד 6 תשובה יא.