איך מציינים את מכירת החמץ

בית שהכשירו אותו בכללותו לפסח אך בכמה מקומות בבית לא ניקו ומוכרים את המקומות האלה. האם מספיק לכתוב בטופס המכירה את הכתובת של הבית וזהו. או צריך לפרט את כל המקומות שבבית שמוכרים [פינה זה וזה בחדר הראשון בקומה למעלה וכו'].

תשובה:

שלום רב

יש לכתוב שמוכרים את כל המקומות בהם יצויין מכור לגוי, ואת אותם מקומות לסגור ולציין כנ"ל. וזאת משתי סיבות: א. חמץ של גוי בבית ישראל יש להבדל ממנו כדי שלא יבואו לאוכלו. ב. אחד הקנינים שבהם מוכרים את החמץ הוא על ידי השכרת המקום, ויש לציין את המקום המושכר כדי שההזכרה תהיה רצינית.