לחלק עיסה אחת לכמה נשים להפרשת חלה

למי שיש בביתו כמה ארגזים של מצות שלא הופרש עליהם חלה, (והם הצטרפו במאפיה לשיעור חלה) האם מותר לחלק לבנות הבית לכל אחת כשיעור ושתפריש חלה בברכה, או שזה ברכה לבטלה ואחת תפריש על כל הכמות?

תשובה:

שלום רב

לכאורה זו ברכה שאינה צריכה ואין אפשרות לעשות כך. תוכל לעשות כך: אחת תברך בקול וכולן יענו אמן, ויפרישו כל אחת מקופסתה, וכך יחשב להן כאילו קיימו את המצוה בעצמן.

בהצלחה